Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Απαραίτητη προστασία από τον ήλιο




Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη. Όχι μόνο για την επιδερμίδα μας αλλά και για τα μαλλιά.
Η τρίχα είναι ζωντανός οργανισμός, τρέφεται και ζει από αυτά που του προσφέρουμε και αναμενόμενο να χρειάζεται και την απαραίτητη προστασία.

Πλέον όλες οι κομμωτηριακές εταιρίες, κυκλοφορούν στην αγορά από τον Μάιο, προϊόντα αντηλιακής προστασίας για τα μαλλιά.

Συνήθως οι σειρές αποτελούνται από: 


  • Σαμπουάν. Πολύ καθαριστικό έτσι ώστε να μην αφήνει κατάλοιπα από την θάλασσα. Παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση και δεν αφαιρεί τις χρωστικές. Πράγμα πολύ σημαντικό καθώς αποτρέπει το ξεθώριασμα του χρώματος.
  • Conditioner: Ο συνδυασμός του condiotioner με το σαμπουάν που αναφέρω από πάνω, είναι ο ιδανικότερος. Μετά το λούσιμο, είναι ότι πρέπει έτσι ώστε να κάνει τα μαλλιά απαλά και να μπορούν να χτενιστούν χωρίς να σπάνε. 
  • Αντηλιακό Σπρέι.: Εδώ μιλάμε για το κυριότερο προϊόν ίσως του καλοκαιριού. Ένα spray, που μπαίνει πριν βγείτε στον ήλιο. Ψεκάζεται παντού και αυτόματα δημιουργείτε ένα αόρατο πέπλο γύρω από τα μαλλιά σας. Μετά τη πρώτη σας βουτιά και αφού τα μαλλιά έχουν βραχεί, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ψεκασμό. Είναι ένα προϊόν που το κύριο μέλημα του είναι η προστασία από τις ακτίνες UV. Ίσως το πιο σημαντικό.
  • Μερικές εταιρίες κυκλοφορούν στην ποικιλία τους, αφρό για styling. Συνήθως, οι αφροί που εντάσσονται σε σειρά αντηλιακών προϊόντων, είναι για ελαφρύ κράτημα και ενυδάτωση.
Αξίζει λοιπόν να κάνετε αυτή τη μικρή επένδυση για το καλοκαίρι. Είναι προϊόντα που κρίνονται απαραίτητα για διάφορες "μορφές" μαλλιών. Τα ευαίσθητα χρώματα και τα ιδιαίτερα λεπτά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το " tip " της ημέρας


Θέλει ιδιαίτερη προσοχή η εφαρμογή της μάσκας μαλλιών μετά το λούσιμο. Όχι πολύ μεγάλη ποσότητα, σε ταμποναρισμένα μαλλιά, ΜΟΝΟ σε μήκη και άκρες και καλό χτένισμα. Πριν το ξέβγαλμα, απαραίτητο είναι να κάνετε γαλακτωματοποίηση, ρίχνοντας σταδιακά λίγο νερό και κάνοντας μασάζ με σκοπό να αρχίσει να φεύγει ο μεγαλύτερος όγκος της μάσκας. Στη συνέχεια ξεβγάζεται πολύ καλά. 



Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

12+1 Καλοκαιρινά χτενίσματα. Summer trends 2013

 Ανέμελα χτενίσματα, ελαφριές μπούκλες, χαλαρές - ανοιχτές μπούκλες, πιασίματα χαμηλά χωρίς ιδιαίτερο σφίξιμο και διάφορα αξεσουάρ, είναι αυτά που συνηθίζονται για το καλοκαίρι.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δουλειά ούτε αρκετός χρόνος. Συνήθως μετά το μπάνιο στη θάλασσα βάζοντας ένα Elixir ενυδάτωσης για να αποφύγετε την αφυδάτωση και λίγο αφρό μπορείτε να κάνετε διάφορα χτενίσματα για όλες τις ώρες.


Πάρτε μερικές ιδέες από τα 12+1 look του καλοκαιριού. 













Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ιδέες για τις απόκριες!!!!

Όπως ξέρετε έρχεται η περίοδος της αποκριάς!! Όλοι και όλες θα βρεθείτε σε κάποιο αποκριάτικο πάρτι είτε σε σπίτι είτε σε κάποιο μαγαζί και η αμφίεση σας θα είναι τελείως διαφορετική από τη γνωστή καθημερινή και κλασική εμφάνιση που μπορεί να έχετε. Κάποιοι θα αλλάξετε τα μαλλιά και το μακιγιάζ ανάλογα με την ενδυμασία που θα προτιμήσετε και άλλοι απλά θα περιοριστείτε σε κάτι πιο απλό το οποίο όμως θα έχει μια γιορτινή και χαρούμενη νότα επάνω του. Μπορείτε με ένα ωραίο μακιγιάζ με έντονα και χαρούμενα χρώματα και με μια απλή ειδική βαφή στα μαλλιά να αλλάξετε την εμφάνιση σας χωρίς να προβείτε σε ολοκληρωτική αλλαγή. 

Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές βαφές για αυτές τις περιστάσεις οι οποίες με ένα καλό λούσιμο φεύγουν από τα μαλλιά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείτε κάτι τέτοιο αρκεί βέβαια να μην κάνετε το λάθος και επιλέξετε κάτι όπως πχ χρωμοσαμπουάν ή χρωμογαλάκτωμα. 

Εδώ θα σας δείξω μερικές εικόνες για να πάρετε διάφορες ιδέες και να τις εφαρμόσετε στα μέτρα σας!