Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μασάζ στο λούσιμο





Σε όλα τα κομμωτήρια κατά τη διάρκεια του λουσίματος συνήθως ο κομμωτής που σας λούζει αρχίζει να κάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στον αυχένα. Το μασάζ για πολλούς είναι μια λίγο παρεξηγημένη διαδικασία και για άλλους αποτελεί την απόλαυση του λουσίματος και την απόλυτη χαλάρωση.
Ένα σωστό λούσιμο δεν φαίνεται μόνο από το πόσο καλά έχουν καθαρίσει τα μαλλιά ούτε από το πόσο έχει χαλαρώσει ο πελάτης στο λουτήρα. Όπως σας ανέφερα στην αρχή το μασάζ πρέπει να γίνετε σε 2 στάδια.
Το πρώτο στάδιο είναι στο τριχωτό της κεφαλής και η σημασία του μασάζ σε εκείνη τη περιοχή είναι πολύ σημαντική. Με τις κυκλικές κινήσεις που γίνονται βοηθάει σημαντικά στο να αιματώνονται όλα τα κύτταρα είτε ζωντανά είτε νεκρά. Με τη κυκλοφορία του αίματος και την αιμάτωση όλων των κυττάρων δίνουμε μία σημαντική βοήθεια στο να αναπτύσσετε η τρίχα.
Σε μερικά κομμωτήρια δεν γίνετε αυτό το μασάζ που προανέφερα στο τριχωτό της κεφαλής δηλαδή, αλλά γίνετε μασάζ στη περιοχή του αυχένα. Αποτελεί ακόμα μια χαλαρωτική κίνηση αυτή όμως στη πραγματικότητα δεν προσφέρει κάτι στα μαλλιά. Η σημασία της κίνησης αυτής είναι καθαρά χαλαρωτική μετά από την άσχημη στάση που παίρνει ο αυχένας στον λουτήρα.
Σε κάθε περίπτωση το μασάζ αποτελεί μια μικρή απόλαυση όμως η σημασία του είναι πολύ σημαντική. Ειδικά όταν μπορεί να συνδυαστεί και με την υγεία των μαλλιών σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου