Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Είμαι μελαχρινή. Μπορώ να γίνω ξανθιά;




Το να σκουρίνεις ένα χρώμα είναι πολύ εύκολο και γίνετε μέσα σε λίγες ώρες. Όταν όμως πρόκειται να ανοίξεις ένα χρώμα απαιτεί πολύ χρόνο και πολύ προσοχή. Ας τα δούμε λίγο αναλυτικά!.
Όπως σας έχω ξανά αναφέρει μια βαφή δεν μπορεί να ανοίξει ένα χρώμα το οποίο είναι βαμμένο, σε φυσικό χρώμα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το πολύ 3 τόνου. Οπότε καταλαβαίνετε πως θα χρειαστεί μια πιο σοβαρή δουλειά η οποία ευτυχώς για τη τρίχα δυστυχώς για εσάς θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες. Εάν τα μαλλιά σας είναι στο ύψος τόνου 4 και κάτω δηλαδή από καστανό πολύ σκούρο μέχρι μαύρο και θέλετε να πάτε στο ύψος τόνου 9 και πάνω δηλαδή πολύ ξανθό έως κατάξανθο υπάρχουν 2 δρόμοι για να πετύχει αυτό.
Ο πρώτος δρόμος είναι το ντεκαπάζ σε 2 στάδια ανάλογα με το πόσο σκούρα είναι τα μαλλιά. Το πρώτο στάδιο θα γίνει στη ρίζα για να σπάσει το χρώμα και ίσως να χρειαστεί και δεύτερη εφαρμογή την ίδια μέρα ενώ παράλληλα στο λουτήρα θα πρέπει να γίνει και μια εργασία ντεκαπάζ το λεγόμενο "softing" στις άκρες για να ανοίξουν και αυτές. Το πρώτο στάδιο λοιπόν το αποτέλεσμα που θα μας δώσει δεν θα είναι το πολύ ανοιχτό και καθαρό ξανθό που θέλετε. Θα πρέπει τον επόμενο μήνα να ξαναγίνει η ίδια διαδικασία για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει όμως να λάβετε υπόψιν σας ότι η υγεία των μαλλιών σας και η κατάστασή τους θα επηρεαστεί αρκετά οπότε είναι απαραίτητη η φροντίδα με προϊόντα επαγγελματικά!
Ο δεύτερος δρόμος είναι οι ανταύγειες. Είναι πιο χρονοβόρο από θέμα επιθυμητού αποτελέσματος όμως είναι πιο υγιείς για τα μαλλιά σε σχέση με το ντεκαπάζ σε όλο το μαλλί!. Στη πρώτη επίσκεψη στο κομμωτήριο θα πρέπει να γίνουν πολλές και λεπτές ανταύγειες σε όλο το κεφάλι όμως το αποτέλεσμα δεν θα είναι το πολύ ξανθό που θέλετε. Σε μια δεύτερη επίσκεψη στο κομμωτήριο μετά από 2,5 με 3 μήνες θα πρέπει να ξαναγίνει η ίδια διαδικασία με πιο πολλές ανταύγειες κυρίες διαφάνειες για να καλυφτεί μεγάλο τμήμα της τρίχας. Το αποτέλεσμα σιγά σιγά με τις σωστές τεχνικές θα είναι το επιθυμητό!
Πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πως ένα κομμωτή τον ενδιαφέρει και σκέφτεται πρώτα την υγεία της τρίχας και μετά το χρωματικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα μπορεί να αργήσει μερικούς μήνες για να βγει όπως το επιθυμείτε όμως τα μαλλιά σας θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από μια πιο βιαστική και γρήγορη τεχνική εργασία. Απαραίτητη είναι η χρήση επαγγελματικών προϊόντων για βαμμένα μαλλιά και αναδόμηση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου