Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ποια είναι η διαφορά βαφής και χρωμογαλακτώματος;




Και η βαφή αλλά και το χρωμογαλάκτωμα είναι 2 προϊόντα που χρησιμοποιούνται αποκλείστηκα από το χώρο του βαφείου. Υπάρχουν διαφορές στη σύσταση τους αλλά και στη χρήση τους. Όλες οι επαγγελματικές κομμωτηριακές εταιρίες έχουν βγάλει μεγάλες σείρες και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και για τις δυο κατηγορίες. Ας τα αναλύσουμε ένα ένα λοιπόν.
Η βαφή είναι γνωστή σε όλους! Είναι μια ουσία η οποία περιέχει αμμωνία και χρωστικές ουσίες οι οποίες διαφέρουν και γ' αυτό υπάρχει η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων! Με τη βαφή αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να σκουρίνουμε το υπάρχον χρώμα όσους τόνους θέλουμε αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα χρώμα μόνο 2 με 3 τόνους σε φυσικά μαλλιά! Αναμειγνύεται με το κατάλληλο οξυζενέ που κρίνει ο κομμωτής σας και το πέρασμα γίνετε πρώτα στις ρίζες! Έχει τη δυνατότητα να καλύψει 100% τα λευκά μαλλιά και να διαρκεί περίπου 25 μέρες ανάλογα με το χρώμα. Όπως ανέφερα και πιο πάνω η μίξη με οξυζενέ είναι απαραίτητη καθώς υπάρχουν κάποια στάδια για να γίνει η οξείδωση. Το οξυζενέ εισβάλει και ανοίγει τα λέπια της τρίχας, αφαιρούνται οι χρωστικές ουσίες και εισχωρούν οι νέες χρωστικές ουσίες της βαφής και στη συνέχεια κλείνουν τα λέπια!! Η αναμονή κατά μέσο όρο είναι 25 με 35 λεπτά!
Το χρωμογαλάκτωμα είναι ένα άλλο προϊόν που επίσης περιέχει χρωστικές ουσίες αλλά δεν περιέχει αμμωνία!! Αναμειγνύεται επίσης με οξυζενέ πολύ χαμηλότερης δύναμης και έχει τη δυνατότητα να καλύψει μέχρι 50% τα λευκά μαλλιά! Είναι ένα προϊόν το οποίο χρησιμοποιείτε συνήθως για να δώσει λάμψη, ένταση, και να φρεσκάρει το υπάρχον χρώμα. Έχει τη δυνατότητα να σκουρίνει φυσικά μαλλιά, και να βοηθήσει να καλυφθούν τυχόν ξεθωριάσματα σε βαμμένα μαλλιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ρεφλέ με πολλές λειτουργίες!
Ο τομέας του βαφείου κρύβει πολλά μυστικά και έχει πολλά επικίνδυνα στοιχεία για ανθρώπους που δεν έχουν τη κατάλληλη γνώση! Μετά από βαφή η χρωμογαλάκτωμα συνιστάται η χρήση προϊόντων για βαμμένα μαλλιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου