Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Όλα ξεκινάνε από το λούσιμο


Όπως σας αναφέρω και από το τίτλο όλα ξεκινάνε από το λούσιμο. Αυτή ίσως είναι και η πιο σημαντική διαδικασία που πρέπει να γίνει σωστά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν σας πάντα όταν αρχίζετε το λούσιμο ότι η θερμοκρασία του νερού παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο Αυτό το λέω διότι αν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και αλλοιώσεις στο χρώμα σας! Αν πάλι έχετε φυσικό χρώμα τότε δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Σε έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το χάλκινο δεν πρέπει η θερμοκρασία του νερού να είναι ιδιαίτερα υψηλή διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεθωριάζει το χρώμα πολύ πιο γρήγορα. Επίσης το ζεστό νερό το αποφεύγουμε και στα σαντρέ ξανθά χρώματα διότι έχει την ιδιότητα να τα κιτρινίζει.
Δεύτερο σημαντικό στάδιο είναι η επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν και της σωστής χρήσης του. Καλό είναι να κάνετε 2 "χέρια λούσιμο" για να είστε σίγουροι ότι τα μαλλιά έχουν καθαρίσει πλήρως. Στα κομμωτήρια το "πρώτο χέρι" γίνετε με σαμπουάν ουδέτερου Ph που είναι απόλυτα καθαριστικό και εφαρμόζετε σε όλους τους τύπους μαλλιών. Το "δεύτερο χέρι" γίνετε με το σαμπουάν το οποίο έχετε κρίνει εσείς ή ο κομμωτής σας ότι τα μαλλιά σας το χρειάζεται. Αυτό μπορεί να είναι σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά (εφόσον έχετε), σαμπουάν για όγκο εάν έχετε ιδιαίτερα λεπτή τρίχα, σαμπουάν για ενυδάτωση αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, για αναδόμηση εάν τα μαλλιά σας σπάνε πολύ εύκολα, για πιτυρίδα εάν έχετε και για ξηροδερμία. 
Κατά τη διάρκεια του λουσίματος στο σπίτι καλό είναι τα προϊόντα που έχετε να είναι επαγγελματικά και κομμωτηριακά. Έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα κοινά του εμπορίου. Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας ανήκουν σε 2 από τις κατηγορίες που ανέφερα πιο πάνω θα έκανε πολύ καλό εάν είχατε και τα αντίστοιχα σαμπουάν. 
Στο τέλος του λουσίματος χρησιμοποιείστε το conditioner η τη μάσκα της επιλογής σας κάνοντας σωστή εφαρμογή. Το conditioner μπαίνει σε μήκη και άκρες και ξεβγάζεται αμέσως αφού πρώτα έχει προηγηθεί το απαραίτητο χτένισμα. Η μάσκα μπαίνει και αυτή σε μήκη και άκρες αλλά υπάρχει και κάποιος απαραίτητος χρόνος αναμονής που είναι συνήθως 3-5 λεπτά. Μετά είναι απαραίτητο το πολύ καλό ξέβγαλμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου