Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Κάθε πότε πρέπει να κουρεύω τα μαλλιά μου;



Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους κάθε γυναίκας είναι το κούρεμα και μη χαθεί πολύ μήκος! Απόλυτα κατανοητό από κάθε κομμωτή όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα μαλλιά σας και θα σας λύσουν αρκετά προβλήματα και θα διώξουν μερικούς φόβους!
Κάθε άνθρωπος κατά μέσο όρο έχει στο τριχωτό της κεφαλής του περίπου 100.000 τρίχες από τις οποίες περίπου οι 100 χάνονται ημερησίως. Η τρίχα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και η ανάπτυξη της είναι 0,4 χιλιοστά τη μέρα!! Η τρίχα κατά μέσο όρο πάντα μεγαλώνει 1,3 εκατοστά το μήνα και η ανάπτυξη της είναι μεγαλύτερη ανάμεσα στις ηλικίες 15 με 30.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν όσο και να τα κόβετε τα μαλλιά σας η τρίχα κάθε μήνα μεγαλώνει και δεν μένει στο ίδιο μήκος όπως πιστεύει πολύ κόσμος. Η ιδανικότερη χρονική περίοδος για να κουρεύεται τα μαλλιά σας είναι περίπου κάθε 3 μήνες και το μήκος κουρέματος καλό είναι να κυμαίνεται περίπου στα 3 με 4 εκατοστά.
Η τρίχα όσο "κατεβαίνει" δηλαδή μεγαλώνει με τη καθημερινή χρήση από πιστολάκι η πρέσα η ψαλίδι για μπούκλες παθαίνει διάφορες φθορές στις άκρες με αποτέλεσμα οι άκρες να γίνονται σιγά σιγά "νεκρό τμήμα" της τρίχας και δημιουργείτε η ψαλίδα! Έτσι λοιπόν όταν δεν κουρεύετε αυτό το τμήμα της τρίχας δημιουργείτε ένα μικρό πρόβλημα στην ανάπτυξή της. Δεν υπάρχει ο "χώρος" για να μεγαλώσει η τρίχα, δεν μπορεί να ανασάνει!
Όποτε καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ένα τυπικό "καθάρισμα" στο κούρεμά σας ανά 3 μήνες βοηθάει περισσότερο την ανάπτυξη και την υγεία της τρίχας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου