Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Που οφείλεται η ξηροδερμία;



Τα τελευταία χρόνια στο χώρο της κομμωτικής παρουσιάζονται διάφορες παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής. Ένα από αυτά και ίσως από τα πιο σημαντικά ,στην κομμωτική είναι η Ξηροδερμία , η οποία έχει πολλές αλληλεπιδράσεις. Η ξηροδερμία ως πάθηση, μπορεί να μην ήταν τόσο αναγνωρίσιμη τα παλαιοτέρα χρόνια, αλλά στις μέρες μας την συναντάμε όλο και πιο συχνά .Ίσως βέβαια ,παλαιοτέρα να νομίζαμε ότι είχε να κάνει μόνο με την κληρονομικότητα και το άγχος, αλλά στις μέρες μας υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της,όπως η κακή χρήση των προϊόντων styling.
Συνήθως θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας , γνωρίζουν πως να χρησιμοποιούν τα προϊόντα που εμείς οι ίδιοι ,τους προτείνουμε αλλά όχι μόνο δεν γνωρίζουν αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό το φταίξιμο είναι δικό μας. 
Πρώτον ,γιατί δεν κάνουμε την σωστή διάγνωση και δεύτερον .γιατί δεν παρέχουμε στον πελάτη μας τις πληροφορίες για την σωστή χρήση του προϊόντος που του δίνουμε . Όλοι γνωρίζουμε ,ότι κάποια προϊόντα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή σε ότι αφορά την χρήση τους και δεν θα έπρεπε να παραβλέπουμε το γεγονός λόγο έλλειψης χρόνου,πράγμα που συμβαίνει όλο ένα και πιο συχνά ,έτσι ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω έχουμε την ξηροδερμία. Για να μπούμε πιο αναλυτικά στο κλίμα χρήση σαμπουάν 2+1,μαλακτική στην ρίζα,ενυδατικό σαμπουάν και υπερβολική χρήση προϊόντων styling μπορεί να προκαλέσουν ξηροδερμία! Και αυτό συμβαίνει, γατί όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε αφήνουν κατάλοιπα. 
Μια άλλη παράμετρος της ξηροδερμίας ,μπορεί να είναι και η τριχόπτωση .Υπάρχει κνησμός που μπορεί να προκαλέσει πληγές λόγω φαγούρας και μη εμφάνιση θηλών τρίχας ξανά,όποτε φανταστείτε πόσο σημαντική είναι η καταπολέμηση της και εάν αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον η ελαχιστοποίηση της. 
Κάποια μικρά αλλά σημαντικά tips που μπορώ να σας δώσω είναι τα εξής 

  • Σωστή διάγνωση και πώληση προϊόντων (ρωτήστε και τη τελευταία λεπτομέρια από το κομμωτή σας για κάθε προϊόν που ενδιαφέρεστε)
  • Επιτακτική μύωση του άγχους.
  • Άριστο ξέβγαλμα του  σαμπουάν ή της μάσκας ή του conditioner
  • Χρήση προϊόντων κατά της ξηροδερμίας
  • Εξειδικευμένες υπηρεσίες ξηροδερμίας στο κομμωτήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου