Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η νέα μόδα της θεραπείας κερατίνης!



Εδώ και ένα χρόνο περίπου πολλές εταιρίες έχουν βγάλει θεραπείες κερατίνης με ονόματα τύπου Brasilian Keratin ή Keratin cure και πολλά άλλα. Παρουσιάζονται ως θεραπείες κερατίνης και υπόσχονται ίσια μαλλιά για περίπου 3 μήνες. Πίσω από αυτές τις θεραπείες κρύβονται πολλές αλήθειες και πολλοί μύθοι όμως εγώ προσωπικά δεν τα κατακρίνω αλλά είμαι εδώ για να αναλύσω τα θετικά και τα αρνητικά τους.
Η κερατίνη είναι το βασικό συστατικό της τρίχας και είναι η μόνη ουσία που μπορεί να θρέψει τη τρίχα. Οι συγκεκριμένες θεραπείες αυτό που παρουσιάζουν και "υπόσχονται" είναι προσθήκη επιπλέον κερατίνης στη τρίχα με αποτέλεσμα να γίνετε η τρίχα πιο συμπαγείς, πιο δυνατή, να επουλώνονται διάφορες "πληγές ", να καταργείτε η ψαλίδα και τα μαλλιά να είναι ίσια. Η πραγματικότητα είναι ότι όντως επουλώνονται οι διάφορες πληγές και σπασίματα που έχει υποστεί η τρίχα και τα μαλλιά φαίνονται πιο πλήρεις και πιο δυνατά σε υφή. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της θεραπείας χρησιμοποιείτε μια "πρέσα" η οποία με τη θερμότητα που παράγει ενεργοποιεί τη κερατίνη με αποτέλεσμα να γίνετε ένα σώμα με τη τρίχα. 
Οι περισσότερες εταιρίες κάνουν λόγο για αποτέλεσμα περίπου 3 μηνών και προτείνουν λούσιμο με ειδικό σαμπουάν που δεν περιέχει κάποια άλατα τα οποία να διώχνουν τη κερατίνη. Το θέμα του ισιώματος είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα που η συγκεκριμένη θεραπεία παρουσιάζετε να το λύνει. Η κερατίνη από τη στιγμή που προστίθεται στη τρίχα τη κάνει πιο συμπαγή με αποτέλεσμα χωρίς πολύ μεγάλη προσπάθεια τα μαλλιά να ισιώνουν εύκολα. Αυτό σε πολύ κατεστραμένα μαλλιά κρατάει περίπου κατά μέσο όρο  15-20 μέρες μετά τη θεραπεία όμως σε εκείνο το διάστημα το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό!
Τα αρνητικά αυτής της θεραπείας είναι κυρίως ο χρόνος που απαιτείτε για την εφαρμογή της περίπου 2 ώρες στο κομμωτήριο μόνο και το κόστος κυμαίνετε ανάλογα την εταιρία από 150 ευρώ έως 300. Άλλο ένα πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε έχει να κάνει με το χρώμα σας! Εάν έχετε βάψει τα μαλλιά σας και θέλετε να κάνετε τη θεραπεία πρέπει να περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα διότι το χρώμα σας αλλοιώνετε πλήρως γι'αυτό και προτείνουμε να κάνετε πρώτα τη θεραπεία και μετά από 1-2 μέρες να τα βάψετε.
Οι απόψεις για τη θεραπεία της κερατίνης είναι πολλές και διαφορετικές. Εγώ σας κομμωτής αυτό που μπορώ να συμβουλέψω είναι να την κάνετε εφόσον έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα δηλαδή σπάνε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα μαλλιά σας και έχετε πολύ λεπτή τρίχα που να μη σας αφήνει πολλά περιθώρια για κάποια χτενίσματα. Εφόσον κάνετε αυτή την εφαρμογή απαιτείτε μεγάλη προσοχή και συντήρηση για να κρατήσει 3 μήνες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου