Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί σπάνε τα μαλλιά μου;





Αυτό είναι ένα ερώτημα που το ακούμε από γυναίκες διαφόρων ηλικιών και ποικίλων χρωματικών και σχηματικών επιλογών. Τα αίτια που μπορεί να σπάνε τα μαλλιά είναι πολλά. Συνήθως οι περιπτώσεις που συναντάει ένας κομμωτής οφείλονται σε τεχνικά λάθη που έχουν γίνει κατά κάποια τεχνική εργασίας όπως για παράδειγμα ανταύγειες η αποχρωματισμός (το κοινό ντεκαπάζ) , σε ψυχολογικούς λόγους διότι το άγχος και το στρες λειτουργούν αρνητικά σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και σε λόγους κακής διατροφής.
Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο κομμάτι που είναι και το πιο σημαντικό. Υπάρχουν κυρίες που κάνουν ανταύγειες η αποχρωματισμό χωρίς να υπάρξει η κατάλληλη "συντήρηση" της τρίχας. Εάν έχετε βαμμένα μαλλιά και κάνετε ανταύγειες, τα μαλλιά επηρεάζονται αρκετά διότι ο εξωτερικός φλοιός της τρίχας όπως και το εσωτερικό αυτής έχουν "αλλοιωθεί" σε μεγάλο βαθμό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάποια επιπλέον εργασία είναι απαγορευτική. Πρέπει όμως να φροντίσετε τα μαλλιά σας να θρέφονται συνεχώς με προϊόντα ενυδατικά και προϊόντα που περιέχουν κερατίνη. Αυτό μπορεί να γίνει για παράδειγμα με σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και μια μάσκα αναδόμησης. Πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τη χρήση που κάνετε στο πιστολάκι ή σε άλλες συσκευές διότι η θερμότητα χωρίς τη προστασία από κάποιο έλαιο που θα καλύψει τη τρίχα σαν ένα "αόρατο πέπλο" μπορεί να μεγαλώσει το πρόβλημα.
Τέτοια προβλήματα μπορεί να συναντήσουμε σε ξανθά, κόκκινα και χάλκινα χρώματα διότι αυτές οι 3 κατηγορίες περιέχουν πολύ δυνατά χρωστικά και χρειάζονται δυνατό οξυζενέ συνήθως για να
"πιάσει" το χρώμα.
Ακόμα ένας παράγοντα οφείλετε στη διατροφή η οποία παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία της τρίχας. Τα μαλλιά είναι ένας ζωντανός οργανισμός και ότι ανάγκη έχει το σώμα έχουν και τα μαλλιά. Υγιεινή διατροφή με βιταμίνες και κατανάλωση νερού βοηθάει αρκετά. Επίσης η ψυχική υγεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς σε περιόδους άγχους, στρες, στενοχώριας συναντάμε φαινόμενα τριχόπτωση και βλέπουμε τις άκρες να σπάνε.
Συνοψίζοντας αυτό που θέλω να σας πω είναι να μην φοβάστε να κάνετε κάποια τεχνική εργασία. Να ξέρετε ότι μετά από ανταύγειες η βαφή (κυρίως σε ξανθά και κόκκινα) είναι σχεδόν απαραίτητο να κουρευτούν οι άκρες περίπου 2-3 δάχτυλα διότι οι άκρες μετά από οποιαδήποτε εργασία είναι νεκρό σώμα με αποτέλεσμα να σπάνε, θα δείτε ότι αν δεν κουρευτούν δεν θα "στρώνουν" οι άκρες στο χτένισμα και κόβοντάς τες θα δώσετε αναπνοή στα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και εύκολα!!

Θα σας πω μερικά απαραίτητα tips συνοπτικά για όσες έχετε κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα

  • Λούσιμο με επαγγελματικό σαμπουάν ενυδάτωσης ή αναδόμησης ή για βαμμένα μαλλιά
  • Μάσκα μετά το λούσιμο ενυδατική ή αναδόμησης
  • Προϊόν προστασίας για το πιστολάκι
  • Κούρεμα μετά τη βαφή ή τις ανταύγειες 2-3 πόντους
  • Αποφεύγετε λούσιμο με πολύ ζεστό νερό
  • Μη τρίβετε πολύ τις άκρες στο λούσιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου