Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Λύσεις για να μη ξεθωριάζει το χρώμα







Δεν υπάρχει γυναίκα που να έχει βάψει τα μαλλιά της και να μη παρατηρεί στο λούσιμο το χρώμα της να φεύγει. Σχεδόν σε όλα τα χρώμα παρατηρείτε αυτό το φαινόμενο και δεν είναι κάτι ανησυχητικό όμως υπάρχουν μυστικά και κόλπα για να το αποφύγετε.
Το σημαντικότερο που πρέπει να φροντίσετε για όσες βάφεται τα μαλλιά σας στο κομμωτήριο είναι όταν φτάνετε στην ώρα του λουσίματος να ζητήσετε το "σταθεροποιητή" χρώματος. Είναι ένα προϊόν το οποίο μπαίνει μετά το λούσιμο της βαφής και κλείνει τα λέπια της τρίχας έτσι ώστε να μη φεύγουν οι χρωστικές που μόλις έχουν εισχωρήσει, επίσης επαναφέρει το Ph της τρίχας στα φυσιολογικά επίπεδα.
Για όσες βάφεται τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι αυτό που μπορώ να προτείνω είναι το πρώτο λούσιμο της βαφής να μην είναι με πολύ ζεστό νερό και να μη βάζετε πολύ δύναμη στο τρίψιμο. Καλό θα είναι φυσικά να χρησιμοποιείτε σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά.
Οι λύσεις για το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι περιορισμένες όμως είναι απαραίτητες για να περιορίσετε αρκετά το ξεθώριασμα. Να ξέρετε ότι το ζεστό νερό δρα αρνητικά στα βαμμένα μαλλιά όπως επίσης και το έντονο τρίψιμο στις άκρες.. Τα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τη τρίχα χωρίς να αφαιρούν τις χρωστικές ουσίες σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλη κατηγορία σαμπουάν.
Χρώματα όπως το κόκκινο , το χάλκινο το μαύρο και το μαύρο-μπλε περιέχουν πολύ δυνατά και πλούσια χρωστικά στοιχεία με αποτέλεσμα  ορισμένες φορές να "περισσεύουν" και να φεύγουν γρήγορα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το χρώμα σας θα δεν θα κρατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου