Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Συμβουλές για διάφορα look για τα μαλλιά σας



                      


Σήμερα θα σας πω μερικά "κολπάκια" που μπορείτε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι, πολύ γρήγορα και εύκολα χωρίς να χρειαστείτε την επίσκεψη στο κομμωτήριο. Ας ξεκινήσουμε με τον όγκο!!
Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαλλιών και ένας από αυτούς είναι τα λεπτά μαλλιά. Γνωστό πρόβλημα της λεπτής τρίχας είναι ότι δεν αποκτάει εύκολα όγκο. Εάν έχετε λεπτή τρίχα και ανεξαρτήτου μήκους την ώρα που θα στεγνώνετε τα μαλλιά σας, με μια βούρτσα αέρος θα αρχίσετε να σηκώνετε τις ρίζες! Ο αέρας που περνάει μέσα από τη βούρτσα έχει τη δυνατότητα να δίνει κατευθείαν όγκο στη τρίχα. Αφού ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε χτένισμα θέλετε..
Άλλος ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιείστε τα ρόλεϊ. Όσο πιο μακρύ μαλλί έχετε τόσο πιο μεγάλα ρόλεϊ χρησιμοποιείτε έτσι ώστε να μπορεί να τυλιχτεί το μαλλί δύο με τρεις φορές  γύρω από το ρόλεϊ. Επίσης όταν θέλετε να δώσετε όγκο και κάνετε πιστολάκι με τη βούρτσα τη στρογγυλή όταν ξεκινάτε να ισιώνετε δώστε έμφαση στη ρίζα σηκώνοντάς τη προς τα πάνω με τη βούρτσα και ρίχνοντας αέρα σε αυτή!!

Ένα επιπλέον πολύ ωραίο look είναι το λεγόμενο " Vang" ή αλλιώς είναι οι λεγόμενες " σκάλες στα μαλλια΄". Αυτή η τεχνική γίνετε πάντα σε στεγνά μαλλιά και κατά προτίμηση ελαφρώς περασμένα με το πιστολάκι. Απαιτείτε για τη συγκεκριμένη τεχνική η το ηλεκτρικό θερμαινόμενο μηχάνημα που είναι με τρεις σκάλες και κάνει κατευθείαν το αποτέλεσμα ή διαφορετικά 2 ψαλίδια για μπούκλες ή ένα ψαλίδι για μπούκλες λεπτό!!
Χωρίζετε τα μαλλιά σε μέτριες σε πάχος τούφες ρίχνετε σε κάθε τούφα λίγο λάκ τυλίγεται τα μαλλιά οριζόντια και τα "ψήνετε" ελαφρώς όλα σε μία κατεύθυνση!! Όταν τελειώσετε με αυτή τη διαδικασία με μια βούρτσα αέρος χτενίζετε τα μαλλιά με αποτέλεσμα να ανοίξουν όλα μαζί ομοιόμορφα και να
γίνουν ένα σώμα. Εάν επιθυμείτε περισσότερο όγκο μπορείτε να κρεπάρεται κάποια τμήματα!!




Ακόμα μια τεχνική για μπούκλες αρκετά εύκολη μπορεί να γίνει με το σίδερο ισιώματος η αλλιώς τη κοινή "πρέσα". Αφού έχετε στεγνά και ελαφρώς ίσια μαλλιά βάζετε κάποιο προϊόν προστασίας για τη θερμότητα και χωρίζετε τα μαλλιά σας σε μέτρια σε πάχος τμήματα. Μια σημαντική συμβουλή είναι όσο πιο χοντρή τρίχα έχετε τόσο σε  μεγαλύτερη θερμοκρασία έχετε τη πρέσα σας για να ζεσταίνετε. Παίρνετε λοιπόν μέτρια προς λεπτά σε πάχος τμήματα και τα τυλίγεται με τη πρέσα κάνοντας δύο στροφές έτσι ώστε να "κλειδώσει" η τρίχα μέσα στη πρέσα και ξεκινάτε να κατεβάζετε τη πρέσα προς τα κάτω. Όσο πιο αργά κατεβάζετε τη πρέσα προς τα κάτω τόσο πιο σφιχτή γίνετε η μπούκλα!!



Εάν έχετε σπαστά μαλλιά με μήκος λίγο πιο κάτω από τούς ώμους και θέλετε κάτι ποιο ανάλαφρο και φυσικό μια ωραία τεχνική είναι με τη φυσούνα! Ενώ τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα βάζετε στο χέρι σας ελάχιστο προϊόν προστασίας (elixir, serum) και λίγο αφρό! αφού τα βάλετε στα μαλλιά σας παίρνετε μέτριες σε πάχος τούφες και τις στρίβετε γύρω γύρω, εφόσον είναι νωπά τα μαλλιά σας και έχετε βάλει τα προϊόντα που ανέφερα τα μαλλιά σας θα μείνουν έτσι διπλωμένα και ξεκινάτε το στέγνωμα με τη φυσούνα γυρνώντας το κεφάλι ανάποδα κατά προτίμηση!. Αφού τα μαλλιά στεγνώσουν το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ φυσικό, ανάλαφρο και αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο λάκ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου